Springer Nature Yazar Çalıştayı

SDKM Konferans Salonu, Ayazağa Kampüsü

30 Mart 2018, Cuma Saat : 14:00

PROGRAM

14:00 - 14:30 Springer Nature & İstanbul Teknik Üniversitesi : güncel bilgiler Konuşmacı : Springer Nature Sr. Lisanslama Müdürü, Şahin GİRAY

14:30 - 16:30 Bilimsel araştırmaların yayınlanması ; etkiler ve dinamikler Springer Nature ‘da araştırmalarınızın yayınlanması ; kitaplar, dergiler, bildiriler Yazar akademisi : yayın sürecinde izlenmesi gereken yollar
Konuşmacı : Springer Nature Sr. Editörü, Dr. Nabil KHELİFİ
Yer : İstanbul Teknik Üniversitesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Maslak Sarıyer / İSTANBUL

Biyografi Dr. Nabil Khélifi,

Tunus’ta bulunan Sfax Üniversitesinden doğal bilimler alanında lisans ve yeryüzü ve çevre bilimleri alanında yüksek lisans derecesine sahiptir (2004). 2005 yılında analiz, araştırma ve eğitime yönelik küresel değişim sisteminden (START) ve 2006-2010 yılları arasında Almanya’da bulunan Kiel Üniversitesi’nde deniz yer bilimleri alanında doktora çalışmalarına devam etmek için Alman Akademik Değişim Servisi’nden burs almıştır. Ayrıca, Dr. Khélifi, Bordeaux, Fransa’da (2009) ve Bristol, Birleşik Krallık’ta (2013) Piloyosen iklimi konusundaki iki çalışmayı organize etmesi amacıyla Avrupa Bilim Vakfı (ESF) ve bazı Avrupa üniversitelerinden fon almıştır. 2014 yılının başlarında, İsviçre, ETH Zürih’deki araştırma projelerine devam etmek için İsviçre Hükümeti Mükemmellik Bursu (SGES) almıştır. Bilimsel araştırmaya duyduğu ilgi hala çok güçlü olmasına rağmen, Mart 2014 tarihinde Dr. Khélifi kariyerine yayın editörü olarak, Almanya, Heidelberg’de bulunan Springer Nature’ın bir parçası olan Springer ile devam etmeye karar vermiştir. Springer’in yayıncılık programını geliştirmekten sorumludur. Şu anda program, yıllık 15 hakemli dergi ve yaklaşık 40 bilimsel kitabın yayınlanmasından oluşmaktadır. Ocak 2017 tarihinde, Springer’de Kıdemli Yayın Editörlüğü’ne terfi ettirilmiştir. Bunun yanı sıra, Dr. Khélifi, yayın çıktısı ve kalitesinin geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla yazarlar, inceleyenler ve dergi editörleri için eğitim seminerlerivermektedir. Dr. Khélifi, Tunus’ta bulunan Carthage Üniversitesi’nde ve Suudi Arabistan Krallığı’nda bulunan King Saud Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisidir. Coğrafi iletişim/ sunumlar ve makale yayınlama teknikleri konusunda dersler vermekte ve ayrıca kariyer geliştirme eğitimi ve mesleki gelişim/sosyal beceri çalıştayları da düzenlemektedir. Dr. Khélifi, 2016 Afrika Yeşil Gelecek Liderlik Ödülü’ne layık görülmüştür.

İTÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı